Wie ben ik?

Als kind uit een boerengezin met zeven dochters, beleefde ik een heel gelukkige jeugd. Ik groeide op in de natuur, spelend tussen mensen en dieren.

Ik droomde van ‘turnjuf’ te worden en oefende intensief de gymnastische kunsten, jongleer- evenwichts- duik- dans- en ritmisch-muzische vaardigheden. In salto doken we van de schelf in het hooi!

Het ‘Leven’ openbaarde zich voor mij als één groot fantastisch spel.Naast het fysieke, waren tekenen, schilderen en zingen mijn liefste bezigheden.

Eigenlijk is dit voor mij nooit gestopt en is mijn werk een voortzetting van het spel in al zijn ernst. Het heeft schatten aan ontwikkeling – en groeikansen in zich die ik graag doorgeef aan mijn kinderen, kleinkinderen en mensen die ervoor openstaan.

Als licentiate Lichamelijke Opvoeding ( KUL ’73 ), Geaggregeerde hoger secundair onderwijs ( KUL ’74 ) en Licentiate Kinesitherapie, fysiotechniek en rehabilitatie ( KUL ‘77 )leerde ik nog bewuster en zorgzamer omspringen met lijf en leden en het belang van een gezonde geest in een gezond lichaam.

30 jaren werkervaring heb ik mogen opbouwen in hoger onderwijs, zowel in de opleidingen Lichamelijke Opvoeding als in de orthopedagogie. ( Odysee Brussel en UCCL)

Ik behaalde de ‘course leader international in sherborne developmental movement’ ( 2001)

In 2008 behaalde ik het certificaat ‘Inspirerend coachen’ uitgereikt door het Center for Selfmanagement Jef Clement.

Ik heb met duizenden jonge mensen mogen bewegen, dansen, zingen en creëren op hun weg naar volwassenheid.

Doorheen de jaren is mijn aandacht en zorg verschoven van het technisch vaardige naar het expressief creatieve aspect. Dit alles om de mensen waarmee ik werk bewuster te laten worden van zichzelf, ( lichamelijk, emotioneel ) en van de anderen ( groeien in relatiebekwaamheid ).De lichaamstaal is eerlijk en spreekt boekdelen.

Iemand die zich goed en thuis voelt in eigen lichaam kan méér betekenen en aanwezig zijn voor anderen!